Spagečiai su karštai rūkyta skumbre
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Makaronai spageti be glitimo ,,ICA"120 g
-
Kiaušinių tryniai2 vnt.
-
Tarkuotas kietasis sūris40 g
-
Karštai rūkyta skumbrė1 vnt.
-
Svogūnas0.5 vnt.
-
Česnakas2 skiltelė (-ės)
-
Šviežias rozmarinas1 vnt.
-
Alyvuogių aliejusšlakelis (-iai)
-
Pipiraipagal skonį
-
Citrina (pateikimui)0.25 vnt.
-
Gražgarstės (pateikimui)1 sauja (-os)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
Skumbrę išdorokite: nulupkite odą, išimkite kaulus.
Į vidutinio dydžio keptuvę įpilkite šlaką alyvuogių aliejaus. Keptuvę pastatykite ant vidutinės kaitros, suverskite susmulkintus svogūnus ir įberkite šiek tiek pipirų. Kol kepa svogūnai, sukapokite rozmariną ir česnakus.
Po 2 minučių arba iškart po to, kai svogūnai taps perregimi, į keptuvę sudėkite rozmariną, česnaką ir skumbrės gabaliukus. Kepkite dar 2 minutes.
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius ir tarkuotą kietąjį sūrį – tai bus jūsų karbonariškas padažas. Jei norite, kad jis būtų kiek „šlapesnis“, įpilkite šlaką pieno.
Nukoškite makaronus ir suverskite juos į keptuvę prie paruoštos skumbrės.
Kelioms sekundėms nuimkite keptuvę nuo viryklės ir išmaišykite. Supilkite į makaronus kiaušinių trynių plakinį ir gerai išmaišykite, kad visi makaronai tolygiai juo pasidengtų. Dėkite atgal ant viryklės ir atsargiai kaitinkite nuolat maišydami, kad nepasidarytų kiaušinienė.
Tuomet dėkite patiekalą į serviravimo lėkštę, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu, pašlakstykite citrinų sultimis ir kanai pagardinkite pipirais.