Spanguolių ir imbierų čatnis

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Spanguolių ir imbierų čatnis

Ingredientai

  • imbierų šaknys
     1 vnt.
  • cinamono lazdelės
     1 vnt.
  • gvazdikėliai (prieskoniai)
     3 vnt.
  • spanguolės
     400 g
  • obuoliai
     3 vnt.
  • džiovintos spanguolės
     120 g
  • apelsinai
     2 vnt.
  • cukrus
     300 g
  • baltojo vyno actas
     300 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Imbierą stambiai supjaustykite, cinamono lazdelę sulaužykite. Į marlės skiautelę sudėkite imbierus, cinamoną, gvazdi-kėlius. Suriškite marlės skiautelę.
Obuolius nulupkite, supjaustykite ir pašalinkite sėklas.
Į puodą sudėkite supjaustytus obuolius, tarkuotą apelsinų žievelę ir supilkite sultis, baltąjį vyno actą, suberkite spanguo-les, cukrų ir įdėkite prieskonių ryšulėlį. Virkite čatnį ant mažos kaitros apie 30 minučių.
Kol čatnis dar karštas, supilkite į stiklinius indelius, sandariai uždarykite. Laikykite šaltai.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis