Speltos duona su bruknėmis ir pankoliais
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Duona
-
maistiniai riebalai (formai)maistiniai riebalai (formai)
-
sijoti speltų miltai (275 g)275 g
-
avižiniai dribsniai su sėlenomis100 g
-
pankolių sėklos2 šaukštelis (-iai)
-
druska1 šaukštelis (-iai)
-
neskaldyti linų sėmenys50 g
-
soda2 šaukštelis (-iai)
-
natūralus jogurtas (3 proc.)400 ml
-
trintos bruknės100 g
Užtepas
-
smulkinti riešutaipagal skonį
-
saulėgrąžų (arba moliūgų) sėklospagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ištepkite riebalais pailgą kepimo skardą.
Sumaišykite speltų miltus ir avižinius dribsnius dubenyje. Sugrūskite pankolių sėklas su druska.
Įmaišykite prieskoninę druską, linų sėmenis ir soją į miltų mišinį. Sumaišykite jogurtą ir bruknes iki lipnios masės.
Supilkite masę į skardą ir trinktelėkite skardą į stalviršį, kad masė tolygiai pasiskirstytų. Apibarstykite viršų riešutais ir sėklomis.