Špinatų ir žaliųjų žirnelių suvožtinis su veganišku sūriu
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės:
-
Suvožtinių bandelės6 vnt.
-
veganiškas mocarelos sūris160 g
-
Saulėje džiovintų pomidorų pesto190 g
-
Avokadas1 vnt.
-
Špinatų lapai40 g
Suvožtinių paplotėliams reikės:
-
Svogūnas1 vnt.
-
Avinžirnių dribsniai100 g
-
Špinatai100 g
-
Petražolės15 g
-
Baziliko lapeliai15 g
-
Šaldyti žalieji žirneliai300 g
-
Pupelės230 g
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Alyvuogių aliejus5 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Puode žaliuosius žirnelius virkite apie 2 min. Išvirtus žirnelius atvėsinkite arba perpilkite šaltu vandeniu. Virtuviniame kombaine susmulkinkite avižinius dribsnius, žirnelius ir svogūną. Suberkite špinatus, petražoles, bazilikus, pupeles. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Turi gautis lipni vientisa žalia masė. Jeigu masė per skysta, įberkite dar šiek tiek avižinių dribsnių. Formuokite paplotėlius, aptepkite iš abiejų pusių alyvuogių aliejumi. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su aliejumi, apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių po 4–5 min. Ant apkeptų paplotėlių uždėkite veganiško mocarelos sūrio ir uždenkite dangčiu, kad sūris truputį išsilydytų.
Perpjaukite bandeles per pusę ir dėkite špinatų, saulėje džiovintų pomidorų pesto, pjaustyto avokado, daigų.