Špinatų salotos su grilyje keptomis cukinijomis ir žaliaisiais smidrais
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
mažos cukinijos2 vnt.
-
žalieji smidrai2 ryšulėlis (-iai)
-
mažieji špinatai150 g
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
Užpilui:
-
alyvuogių aliejus6 šaukštas (-ai)
-
cirtinos sultys0.5 vnt.
-
grūdėtosios garstyčios2 šaukštelis (-iai)
-
medus1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Žaliuosius smidrus nuplaukite ir pašalinkite kietus galiukus. Kad būtų patogiau kepti žaliuosius smidrus, susmeikite juos po kelis su mediniais smeigtukais ir apšlakstykite aliejumi. Dideliame dubenyje išmaišykite cukinijas su šaukštu aliejaus. Daržoves pagardinkite druska ir pipirais.
Pasiruoškite grilį ir apkepkite cukinijas ant vidutinės ugnies po 3–4 min. iš abiejų pusių. Žaliuosius smidrus kepkite po 3 min. iš abiejų pusių.
Dubenėlyje išmaišykite citrinos sultis, garstyčias ir aliejų. Dėkite į serviravimo indą nuplautus ir nusausintus špinatus, iškeptas daržoves. Užpilkite paruoštu užpilu. Skanaus!