Špinatų salotos su lašiša ir putpelių kiaušiniais
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
špinatai65 g
-
virti burokėliai2 vnt.
-
agurkas120 vnt.
-
putpelių kiaušiniai4 vnt.
-
šviežia lašiša120 g
-
alyvuogių aliejus (lašišai)2 šaukštas (-ai)
-
mėtos lapeliaikeletas
-
baziliko lapeliaikeletas
-
alyvuogių aliejus (padažui)3 šaukštas (-ai)
-
citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
druskapagal skonį
-
pipirai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lašišą supjaustykite kubeliais, sudėkite ant skardos, pabarstykite pipirais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 180 0C orkaitėje apie 5–7 min.
Putpelių kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3–4 minutes. Išvirtus kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje. Nulupkite juos ir perpjaukite per pusę.
Virtus burokėlius supjaustykite skiltelėmis, o agurkus – plonais griežinėliais.
Į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, trintą česnaką, įberkite druskos ir pipirų. Padažą suplakite.
Į serviravimo indą dėkite špinatus, lašišą, burokėlius, agurkus, putpelių kiaušinius. Užpilkite padažą ant salotų, papuoškite mėtų ir bazilikų lapeliais.