Špinatų salotos su uogomis bei braškių ir imbiero užpilu

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Špinatų salotos su uogomis bei braškių ir imbiero užpilu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Špinatai
     240 g
  • Gervuogės
     125 g
  • Šilauogės
     150 g
  • Karijų riešutai
     100 g

Ingredientai padažui:

  • Braškės
     5 vnt.
  • Citrinos žievelės
     1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     60 ml
  • Apelsinas (sultims)
     1 vnt.
  • Medus
     2 šaukštas (-ai)
  • Imbiero šaknis
     0.5 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Padažas:

Pašalinkite braškių kotelius ir lapelius, nupjaustykite kietas viršūnėles. Braškes nuplaukite ir sudėkite į mažą trintuvą kartu su nulupta imbiero šaknimi.

Išspauskite apelsino sultis. Jas pilkite į mažą trintuvą per koštuvą, kad nepatektų minkštimo likučių.

 Nulupkite citrinos žievelės geltonąją dalį, nes balta žievelės dalis suteiks kartumo. Ją taip pat įdėkite į trintuvą. Supilkite medų ir alyvuogių aliejų. Trinkite, kol gausite vientisą masę. Paragaukite ir paskaninkite prieskoniais.

Padažą per koštuvą supilkite į dubenėlį. Atvėsinkite šaldytuve.

Patiekimas: 

Perplautus ir išdžiovintus špinatų lapelius ir uogas sudėkite į didelę salotų lėkštę. Tada suberkite gervuoges, šilauoges ir karijas. Gerai išmaišykite.

Prieš patiekdami, įdėkite tik pusę padažo ir išmaišykite. Kitą pusę padažo sudėkite priš pat vagydami. Gerai išmaišykite. 

Pastaba: Jeigu visą padažą sudėsite per anksti, špinatų lapeliai suglebs.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas