Špinatų salotos su uogomis bei braškių ir imbiero užpilu
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Špinatai240 g
-
Gervuogės125 g
-
Šilauogės150 g
-
Karijų riešutai100 g
Ingredientai padažui:
-
Braškės5 vnt.
-
Citrinos žievelės1 vnt.
-
Alyvuogių aliejus60 ml
-
Apelsinas (sultims)1 vnt.
-
Medus2 šaukštas (-ai)
-
Imbiero šaknis0.5 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Padažas:
Pašalinkite braškių kotelius ir lapelius, nupjaustykite kietas viršūnėles. Braškes nuplaukite ir sudėkite į mažą trintuvą kartu su nulupta imbiero šaknimi.
Išspauskite apelsino sultis. Jas pilkite į mažą trintuvą per koštuvą, kad nepatektų minkštimo likučių.
Nulupkite citrinos žievelės geltonąją dalį, nes balta žievelės dalis suteiks kartumo. Ją taip pat įdėkite į trintuvą. Supilkite medų ir alyvuogių aliejų. Trinkite, kol gausite vientisą masę. Paragaukite ir paskaninkite prieskoniais.
Padažą per koštuvą supilkite į dubenėlį. Atvėsinkite šaldytuve.
Patiekimas:
Perplautus ir išdžiovintus špinatų lapelius ir uogas sudėkite į didelę salotų lėkštę. Tada suberkite gervuoges, šilauoges ir karijas. Gerai išmaišykite.
Prieš patiekdami, įdėkite tik pusę padažo ir išmaišykite. Kitą pusę padažo sudėkite priš pat vagydami. Gerai išmaišykite.
Pastaba: Jeigu visą padažą sudėsite per anksti, špinatų lapeliai suglebs.