Sriuba moliūge
-
Gaminimas 2h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Moliūgai1 vnt.
-
Svogūnai3 vnt.
-
Česnakai3 skiltelė (-ės)
-
Bulvės2 vnt.
-
Vištienos sultinys500 ml
-
Grietinėlė arba kokosų pienas200 ml
-
Lukštentos moliūgų sėklospagal skonį
-
Itališkas prieskonių mišinys SELECTION BY RIMIpagal skonį
-
Karis1.5 šaukštelis (-iai)
-
Alyvuogių aliejuspagal skonį
-
Kalendra ir (arba) kitos žolelėspagal skonį
-
Penkių paprikų mišinyspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Vanduo500 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia išskaptuokite patį gražiausią moliūgą, kuriam teks garbė pavirsti šventinės sriuba.
Tada dideliame puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnaką, išskaptuoto moliūgo minkštimą ir bulves. Viską troškinkite apie 10 minučių.
Supilkite vištienos sultinį, pusę litro vandens ir suberkite prieskonius. Virkite apie 30 minučių, tada išmaišykite ir, jei reikia, įberkite dar šiek tiek prieskonių. Įpilkite grietinėlės. (Jei norite ko nors aštresnio, šiuo metu į sriubą galite įdėti šviežiai išspaustą česnaką ar imbiero šaknį).
Paruoštą sriubą supilkite į išskobtą moliūgą, papuoškite kalendromis ir skrudintomis moliūgų sėklomis.
* Galite naudoti ir to paties, išskoto moliūgo sėklas, tokiu atvėju jas paruoškite taip: nuvykite sėklų odeles, suberkite į kepimo skardą, pabarstykite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol įgaus gražią rudą spalvą.