Sterkas su čorisu, bulvytėmis ir putpelių kiaušiniais
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Sterkas2 vnt.
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Raudonėliai0.25 šaukštelis (-iai)
-
Svogūnas Shallot2 vnt.
-
Čiobrelispagal skonį
-
Aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Putpelių kiaušiniai12 vnt.
-
Mažos bulvytės600 g
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Čoriso dešra40 g
-
Česnakas2 skiltelė (-ės)
-
Čiobrelis1 pagal skonį
-
Brokolis1 vnt.
-
Sviestas1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sterką išdarinėkite pagal nurodytus žingsnius. Į žuvies vidų sudėkite supjaustytą svogūną shallot ir čiobrelių šakeles. Žuvį kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba išvirkite garuose.
Paruoškite putpelių kiaušinius. Vidutinio dydžio puodą išklokite maistine plėvele, ant jos užlašinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir pirštu ištepkite plėvelę – tai reikalinga tam, kad išviręs kiaušinis prie jos nepriliptų ir būtų gražus ir lygus. Įmuškite kiaušinį ir užspauskite plėvelę. Dėkite į verdantį vandenį ir virkite 1–3 minutes, kad jis liktų minkštas, nes patiekiant kiaušinio trynys atstos padažą. Į puodą vienu metu galima dėti kiek tik norite kiaušinių. Baigę virti, kiaušinius išimkite iš vandens, paskui – iš plėvelės.
Bulvytes nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Į keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus, dėkite supjaustytą čoriso dešrą, apkepkite ją kelias minutes ir tada suverskite į keptuvę bulvytes, įdėkite čiobrelio šakelę ir pakepinkite dar maždaug 3–5 minutes.
Brokolius apvirkite pasūdytame vandenyje, pašlakstykite ištirpintu sviestu.
Patiekdami sterką guldykite jį į serviravimo lėkštę, šalia įdėkite bulvyčių, atsargiai dėkite paruoštus putpelių kiaušinius, brokolius. Galite pašlakstyti alyvuogių aliejumi.