Sūdytos karamelės saldainiai
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Sviestas RIMI200 g
-
Rudas cukrus500 g
-
Šviesusis cukraus sirupas315 g
-
Rupi jūros druska RIMI2 šaukštelis (-iai)
-
Saldintas sutirštintas pienas RIMI397 g
-
Vanilės ankštis arba ekstraktas1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 64 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Saldainius gaminti bus lengviau, jei naudojate maisto termometrą!
Kepimo popieriumi išklokite 33 x 23 cm formą.
Dideliame puode ištirpinkite sviestą.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite cukrų, sirupą, ¾ arbatinio šaukštelio druskos ir kondensuotą pieną.
Kai sviestas visiškai ištirps, į keptuvę sudėkite visus likusius ingredientus.
Įjunkite kaitrą ir leiskite mišiniui užvirti.
Užvirus, sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 20 minučių, kol masė pasieks 118 laipsnių, sutirštės ir taps tamsios karamelės spalvos.
Karamelę nukelkite nuo kaitros, įmaišykite vanilės ankšties vidų arba supilkite ekstraktą. Supilkite karamelės mišinį į paruoštą skardą.
Leiskite atvėsti apie pusvalandį, tada pabarstykite 1 arbatiniu šaukšteliu jūros druskos.
Palikite per naktį pastovėti šaltai.
Kitą dieną karamelę supjaustykite gabalėliais ir, jei norite, suvyniokite į popierių.
Laikyti šaldytuve!