Suktinukai su lašiša, rikota ir špinatais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Suktinukai su lašiša, rikota ir špinatais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Makaronai be glitimo ,,Lasagne"
     300 g
  • Špinatai
     200 g
  • Rikota
     500 g
  • Tarkuotas kietasis sūris
     40 g
  • Kedrų riešutai
     50 g
  • Lašiša
     500 g
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė
     500 ml
  • Maža citrina (sultims)
     0.5 vnt.
  • Šviežios petražolės
      pagal skonį
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Špinatus nuplikykite pasūdytu verdančiu vandeniu. Nukoškite, tada atvėsinkite šaltame vandenyje. Suverskite špinatus į sietelį ir gerai nuvarvinkite, lengvai paspausdami.

Tada paruoškite lašišą: nulupkite odą, išimkite kaulus, supjaustykite žuvį 1–2 cm dydžio gabaliukais.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 ˚C.

Citrinos žievelę sutarkuokite. Citriną perpjaukite pusiau – iš vienos pusės į mažą dubenėlį išspauskite sultis, o kitą pusę supjaustykite griežinėliais.

Dideliame dubenyje sumaišykite špinatus, rikotą, tarkuotą sūrį, citrinos sultis, sutarkuotą citrinos žievelę, pusę kedrų riešutų ir lašišos gabalėlius. Paskaninkite druska ir pipirais.

Lazanijos lakštą panardinkite į puodą su verdančiu vandeniu, pavirkite jį 1 min., išimkite ir padėkite ant darbastalio. Perpjaukite lakštą išilgai pusiau. Ant kiekvienos lakšto pusės dėkite šiek tiek įdaro ir susukite suktinuką. Tą patį pakartokite su visais lakštais ir įdaru.

Lazanijos suktinukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą ar riebalais išteptą kepimo formą. Tarp suktinukų išdėliokite citrinos griežinėlius. Tolygiai į tarpus tarp lakštų supilkite grietinėlę. Kepkite iki 200 ˚C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes arba kol suktinukai taps gražios auksinės spalvos.

Patiekdami pabarstykite likusiais susmulkintais kedrų riešutais ir kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas