Sumuštiniai su garinta menke ir papaja
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Duona be glitimo Cereale4 gabalėlis (-iai)
-
Papaja120 g
-
Pomidorai2 vnt.
-
Roman salotų lapaipagal skonį
-
Svogūnas Shallot1 vnt.
-
Menkės filė400 g
-
Žaliosioji citrina0.5 vnt.
-
Medus1 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Aitrioji raudonoji paprikapagal skonį
-
Svogūno laiškai4 vnt.
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į dubenėlį išspauskite žaliosios citrinos sultis. Papają supjaustykite mažais kubeliais.
Paruoštus papajos gabaliukus sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis, medumi, 1 arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus ir keliais griežinėliais aitriosios raudonosios paprikos. Pagal skonį pasūdykite druska.
Salotas ir pomidorus gerai nuplaukite, apdžiovinkite. Pomidorus supjaustykite griežinėliais. Svogūną shallot nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Paruoštą papajų masę sumaišykite su svogūnais ir padažu.
Menkę supjaustykite į 4 dalis. Žuvį pabarstykite druska bei pipirais ir garinkite arba virkite puode mažame kiekyje vandens apie 8 minutes. Tada išimkite žuvį iš puodo ir kol kas atidėkite į šalį.
Duoną paskrudinkite skrudintuvu. Ant duonos riekelių išskleiskite salotų lapus, dėkite pomidorų griežinėlius, šiek tiek papajų mišinio, o ant viršaus – paruoštus žuvies gabaliukus. Papuoškite uždėdami kelis svogūno laiškus.
Pastaba: galite naudoti 8 duonos be gliuteno Cereale riekeles – tada suformuokite suvožtinius.