Sumuštiniai su meduje ir garstyčiose marinuota lašiša

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Sumuštiniai su meduje ir garstyčiose marinuota lašiša

Ingredientai

Agurkai, marinuoti su krienais:

  • cukrus
     4 šaukštas (-ai)
  • acto rūgštis (12%)
     2 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     100 ml
  • agurkas
      0.5 vnt.
  • tarkuoti krienai
     2 šaukštas (-ai)

Marinuota lašiša:

  • citrina
     1 vnt.
  • Dižono garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • medus
     2 šaukštelis (-iai)
  • aliejus, skirtas maisto gaminimui
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • šviežiai sumalti juodieji pipirai
     1 žiupsnelis
  • lašiša (nugarinė dalis)
     200 g

Patiekti su:

  • traški duonelė
      pagal skonį
  • krapai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Agurkai, marinuoti su krienais: sumaišykite cukrų, actą ir vandenį. Suplakite viską iki tol, kol cukrus ištirps. Supjaustykite agurką plonais griežinėliais su pjaustymo mandolina arba sūrio pjaustykle. Nuskuskite krienus ir sutarkuokite juos. Sumaišykite agurką ir krienus su acto marinatu. Palikite marinuoti ne mažiau nei 1 valandai, pageidautina netgi nakčiai.

Marinuota lašiša: Sutarkuokite ploną išorinę (turima omeny, kad nebūtų tarkuojama balta vidinė dalis) citrinos žievelę ir išspauskite sultis iš citrinos. Suplakite kartu citrinos sultis (0.5 šaukšto), žievelę, garstyčias, medų, aliejų, druską ir pipirus. Supjaustykite lašišą griežinėliais, apytiksliai 3 mm storio, ir uždėkite su virtuviniu teptuku storą garstyčių marinato sluoksnį ant lėkštės. Sudėkite lašišos griežinėlius ant marinado ir uždėkite ant lašišos su virtuviniu teptuku likusį marinatą. Palikite marinuotis kambario temperatūroje 1/2 valandos prieš patiekiant.

Patiekite lašišos griežinėlius su traškia duonele, papuoškite lašišą  marinuotais agurkų griežinėliais ir krapais.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas