Sumuštiniai su meduje ir garstyčiose marinuota lašiša
-
Gaminimas 2h
-
Vidutinis
Ingredientai
Agurkai, marinuoti su krienais:
-
cukrus4 šaukštas (-ai)
-
acto rūgštis (12%)2 šaukštas (-ai)
-
vanduo100 ml
-
agurkas0.5 vnt.
-
tarkuoti krienai2 šaukštas (-ai)
Marinuota lašiša:
-
citrina1 vnt.
-
Dižono garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
medus2 šaukštelis (-iai)
-
aliejus, skirtas maisto gaminimui3 šaukštas (-ai)
-
druska1 žiupsnelis
-
šviežiai sumalti juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
lašiša (nugarinė dalis)200 g
Patiekti su:
-
traški duonelėpagal skonį
-
krapaipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Agurkai, marinuoti su krienais: sumaišykite cukrų, actą ir vandenį. Suplakite viską iki tol, kol cukrus ištirps. Supjaustykite agurką plonais griežinėliais su pjaustymo mandolina arba sūrio pjaustykle. Nuskuskite krienus ir sutarkuokite juos. Sumaišykite agurką ir krienus su acto marinatu. Palikite marinuoti ne mažiau nei 1 valandai, pageidautina netgi nakčiai.
Marinuota lašiša: Sutarkuokite ploną išorinę (turima omeny, kad nebūtų tarkuojama balta vidinė dalis) citrinos žievelę ir išspauskite sultis iš citrinos. Suplakite kartu citrinos sultis (0.5 šaukšto), žievelę, garstyčias, medų, aliejų, druską ir pipirus. Supjaustykite lašišą griežinėliais, apytiksliai 3 mm storio, ir uždėkite su virtuviniu teptuku storą garstyčių marinato sluoksnį ant lėkštės. Sudėkite lašišos griežinėlius ant marinado ir uždėkite ant lašišos su virtuviniu teptuku likusį marinatą. Palikite marinuotis kambario temperatūroje 1/2 valandos prieš patiekiant.
Patiekite lašišos griežinėlius su traškia duonele, papuoškite lašišą marinuotais agurkų griežinėliais ir krapais.