Sumuštiniai su rikotos kremu ir aviečių ir ispaninio šalavijo džemu
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kvietinės duonelės4 vnt.
-
rikota100 g
-
miltelinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
žalioji citrina1 šlakelis (-iai)
-
malta vanilė1 žiupsnelis
-
bananas1 vnt.
Ingredientai aviečių džemui:
-
šaldytos arba šviežios avietės500 g
-
žalioji citrina1 vnt.
-
klevų sirupas3 šaukštas (-ai)
-
ispaninio šalavijo sėklos3 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ruošiame aviečių džemą. Uogas beriame į keptuvę ir kaitiname maišydami apie 10 minučių, kol uogos suminkštėja ir išleidžia skystį. Įtarkuojame laimo žievelės, įspaudžiame šaukštą laimo sulčių, pilame klevų sirupo ir beriame ispaninio šalavijo sėklas, išmaišome ir pakaitiname viską dar kelias minutes. Nukeliame nuo ugnies ir leidžiame džemui pastovėti apie 15 minučių, kol chia sėklos sugeria skystį ir išbrinksta, o džemas tampa tirštas.
Sumuštiniams reikės kelių šaukštų džemo, o likusį galite supilti į sandarų stiklinį indelį ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.
Ruošiame rikotos kremą - rikotos sūrį išmaišome su cukraus pudra, laimo sultimis ir vanile.
Ant duonos tepame rikotos kremo, dedame aviečių džemo ir banano griežinėlių. Papildomai galima (bet nebūtina) pabarstyti riešutais, sėklomis, uogomis ir pan. Sumuštiniai nuotraukoje papildomai pagardinti šviežiomis avietėmis ir mėta, kokoso drožlėmis, ispaninio šalavijo sėklomis ir smulkintu juoduoju šokoladu.