Sumuštinis su avokadais, lašišų filė, agurkų ir ridikėlių padažu
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Padažui:
-
agurkas1 vnt.
-
ridikėliai3 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
chalapos paprika0.5 vnt.
-
aliejuspagal skonį
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
kalendra (šviežia)pagal skonį
-
žalioji citrina0.5 vnt.
Ingredientai:
-
viso grūdo ruginė duona4 gabalėlis (-iai)
-
avokadai2 vnt.
-
lašišų filė200 g
-
žalioji citrina1 vnt.
-
ilgasis agurkas0.5 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasiruoškite padažą. Produktus nuplaukite. Agurką ir ridikėlius smulkiai supjaustykite. Svogūną ir česnaką sukapokite. Chalapos papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite. Visas daržoves sudėkite į dubenėlį, paskaninkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, apšlakstykite ½ žaliosios citrinos sultimis, užberkite kapotų kalendrų lapelių ir išmaišykite.
Avokadus perpjaukite per pusę, pašalinkite kaulus, supjaustykite.
Į keptuvę įpilkite vandens, kad apsemtų dugną (apie 5–10 mm). Kai vanduo užvirs, sudėkite lašišų filė, paskaninkite druska ir pipirais, uždenkite dangčiu, troškinkite 5 minutes. Kaitrą išjunkite ir dar palikite 5 minutėms. Troškintą lašišų žuvieną susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais. Imkite duonos riekelę, dėkite avokado, lašišų žuvienos, padažo. Sumuštinį patiekite su citrinos skiltele.