Šumuštinis su tzadziki ir kiaušiniu virtu be lukšto

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Itališka duona CIABATTA
     1 vnt.
  • Lietuviškas ilgavaisis agurkas RIMI
     1 vnt.
  • Graikiškas jogurtas be priedų RIMI
     400 g
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Mėtos
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Krapai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Citrinos
     1 vnt.
  • Alyvuogių išspaudų aliejus RIMI BASIC
      pagal skonį
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Kiaušiniai A klasė M vidutiniai RIMI SMART
     4 vnt.
  • Sūris salotoms RIMI
     200 g
  • Raudonos aitriosios paprikos
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šviežia čiabata, gaivus, agurkinis tzadziki bei kiaušinis virtas be lukšto! Naujas tobulas, vasariškas derinys, kuris gali pakeisti jau kiek pabodusius benediktus! Vasariška, lengva ir gaivu ♥️ Nepamiršk savaitgalio planams išsisaugoti recepto, o jei patinka mano kūryba lauksiu jūsų atsiliepimų komentaruose! ♥️

RIMI kainų mažinimo programoje virš 600 produktų, tarp jų atrasite ir visus naudotus šiame recepte. Prekybos centruose ir internetinėje svetainėje juos atrasite pažymėtus euro ženkliuku, tai bene geriausios kainos garantas! ♥️ 

Agurkus sutarkuojame tarka, pasūdome ir paliekame nusistovėt keletai minučių. Šiems išleidus skystį gerai nusunkiame jį. Į sutrintų agurkų masę tarkuojame česnaką, citrinos žievelę, spaudžiame jos sultis. Sukratome jogurtą, pagardiname druska ir pipiru, sukrečiam smulkintas žoleles, gerai išmaišome, nuskaninam.
Čiabatos duonos riekę dedame į įkaitintą keptuvę kartu su gabalėliu sviesto. Apskrudiname iš abiejų pusių. Ant traškios plutelės guldome tzadziki agurkų masę.
Į lengvai verdantį, pasūdytą vandenį pilame šlakelį acto. Vanduo turi neburbuliuoti! Šaukšto pagalba išsukame sukūrį ir į jį įleidžiame kiaušinį be lukšto. Patartina nuvarvintį šį per smulkų sietelį. Verdame 3.5 minutės. Tuomet išiimame ir guldome ant mūsų sumuštinio. Barstome šviežiomis žolelėmis, kristaline druska ir alyvuogių aliejumi. Skanaus! ♥️♥️♥️

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas

Sūrūs varškėčiai

15min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas