Sūrio kubeliai su moliūgų pagardu
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
EMMENTAL sūris220 g
-
sviestinis moliūgas300 g
-
obuolys1 vnt.
-
raudonoji paprika1 vnt.
-
žalioji paprika1 vnt.
-
medus100 g
-
citrina1 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
sutarkuota šviežia imbiero šaknis1 vnt.
-
cinamono lazdelė1 vnt.
-
auksinės razinos100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite svogūną, moliūgą ir obuolį.
Moliūgą, svogūną, obuolį ir raudonąją (1/2) bei žaliąją (1/2) paprikas supjaustykite kubeliais.
Į didelį prikaistuvį supilkite medų ir citrinos sultis, suberkite susmulkintą svogūną, sutarkuotą imbierą ir įdėkite visą cinamono lazdelę.
Kaitinkite ant mažos ugnies, tada padidinkite ugnį ir užvirkite.
Po 5 minučių suberkite moliūgo gabalėlius, papriką, obuolius, razinas ir vėl virkite, kol pagardas sutirštės, obuoliai suglebs, o moliūgas suminkštės, tačiau nepraras formos.
Paragaukite ir, jei reikia, paskaninkite prieskoniais.
Išimkite cinamono lazdelę iš paruošto pagardo ir jį sukrėskite į švarų, sterilų indą, atšaldykite šaldytuve.
Pastaba: jei norite išgauti intensyvesnį, ryškesnį skonį, prieš vartodami leiskite pagardui dieną arba 8–12 val. subręsti.
Sūrį supjaustykite kubeliais.
Į nedidelius indelius įkrėskite moliūgų pagardo ir ant viršaus uždėkite sūrio.
Papuošite mėgstamais žalumynais. Patiekalą pagyvins ir viena kita spanguolė.
Turi gautis 30 vnt.