Sūrio pyragas su mėlynėmis
-
Gaminimas 1h 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Sviestas75 g
-
Sausainiai200 g
Ingredientai kremui:
-
Želatinos lapeliai6 vnt.
-
Natūralios mėlynių sultys1 šaukštas (-ai)
-
Plakamoji grietinėlė2.5 šaukštas (-ai)
-
Mėlynės250 g
-
Kreminis sūris600 g
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Cukrus1 stiklinė (-ės)
Ingredientai papuošimui:
-
Mėlynės
-
Mėtos
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite pagrindą. Puode ištirpinkite sviestą. Smulkiai sutrinkite sausainius virtuviniu kombainu ar trintuvu.
Sumaišykite sausainius su sviestu ir gerai sutrinkite. Masę dėkite į apvalią 24 cm skersmens formą su nuimamu kraštu (1 grietinėlės sūrio pyragui). Drėgnais pirštais paspauskite pagrindą prie formos dugno. Dėkite formą į šaldytuvą.
Paruoškite įdarą. Želatinos lakštus maždaug 5 minutes pamerkite į šaltą vandenį.
Puode pašildykite mėlynių sultis. Želatinos lakštus išimkite iš vandens ir dėkite į puodą su mėlynių sultimis. Ištirpinkite želatiną, nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite truputį atvėsti.
Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standumo.
Mėlynes sutrinkite šakute ir sumaišykite su sultimis.
Kreminį sūrį supilkite į dubenį ir palaikykite kambario temperatūroje. Kai sūris suminkštės, išplakite jį su vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Supilkite sultis (želatiną ir smulkintas mėlynes) ir plaktą grietinėlę į sūrio plakinį. Supilkite paruoštą kremą į formą (ant pagrindo) ir palikite šaldytuve mažiausiai keturioms valandoms.
Paruoškite patiekimui. Nuimkite formos kraštus. Padėkite pyragą ant didelės lėkštės ar torto stovo. Papuoškite mėlynėmis ir mėtomis.
Skanaus!