Sūrio pyragas su rabarbarais
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
kukurūzų miltai125 g
-
avižiniai miltai75 g
-
sviestas75 g
-
druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
cukrus1 šaukštas (-ai)
-
šaltas vanduo2.5 šaukštas (-ai)
Ingredientai įdarui:
-
tepamas varškės sūris400 g
-
kreminis sūris200 g
-
kiaušiniai3 vnt.
-
cukrus50 g
-
kukurūzų krakmolas1 šaukštas (-ai)
-
rabarbarai300 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite pagrindą. Sumaišykite tiek miltus, tiek druską ir cukrų.
Įmaišykite kambario temperatūros sviestą ir šalto vandens.
Nedelsdami išmaišykite iki vientisos masės.
Mišinį tolygiai paskirstykite sviestu pateptoje skardoje (26–28 cm). Drėgnais pirštai prispauskite tešlą prie formos dugno ir šonų. Kepimo indą padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite įdarą. Išplakite sūrelį, varškę ir cukrų.
Po vieną įmaišykite kiaušinius ir suberkite kukurūzų krakmolą. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite mišinį ant paruošto pyrago pagrindo.
Rabarbarus supjaustykite ilgomis smulkiomis juostelėmis, sudėkite ant sūrio mišinio ir lengvai paspauskite.
Kepkite pyragą 170° C įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes, kol įdaras sutvirtės per vidurį.
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir patiekite.
Skanaus!