Sūrio terinas su grybais ir kiaušiniais
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
fermentinis sūris DVARO, 50 proc.500 g
-
grietinė (30 proc. riebumo)100 g
-
dideli kiaušiniai3 vnt.
-
miltai3 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
svogūnų laiškai2 vnt.
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
malti džiuvėsėliai2 šaukštas (-ai)
Įdaro ingredientai:
-
pievagrybiai500 g
-
svogūnas1 vnt.
-
aliejaus2 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
džiovinti raudonėliai1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Smulkiai supjaustykite pievagrybius, kubeliais susmulkinkite svogūną.
Į keptuvę įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir jį pakaitinkite.
Pievagrybius pakepinkite kartu su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais ir raudonėliais.
Fermentinį sūrį sutarkuokite dideliame dubenyje, įkrėskite grietinės, įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite.
Įberkite miltų, pridėkite smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų. Pagardinkite druska ir pipirais. Dar sykį viską gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais arba išklokite kepimo popieriumi.
Į kepimo formą dėkite pusę paruoštos masės, tada – grybus ir vėl sluoksnį masės. Kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių, nuolat stebėdami, kad terinas neperkeptų.
Teriną patiekite supjaustytą griežinėliais kaip užkandį.