Sūrių fondiu

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Sūrių fondiu

Ingredientai

  • brandintas sūris „Gruyer“
     400 g
  • sūris „Emmental“
     200 g
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • kukurūzų krakmolas
     4 šaukštas (-ai)
  • pipirai
      pagal skonį
  • Muskatų riešutai
      pagal skonį
  • baltas sausas vynas „Riesling“
     300 ml
  • prancūziškas raguolis
      patiekiant
  • Obuoliai
     1 patiekiant
  • vynuogiai
      patiekiant
  • vyšniniai pomidorai
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sūrius sutarkuokite.
Česnako skiltelę nulupkite ir sukapokite. Tarkuotus sūrius, kapotą česnaką, pipirus ir muskatus suberkite į puodą. Su-pilkite vyną. Viską lėtai maišydami virkite ant vidutinės kaitros, kol sūris ištirps ir mišinys taps tolygus.
Paruoštą fondiu uždėkite ant specialaus degiklio, kurio kaitra palaikys patiekalo šilumą.
Prie sūrio fondiu patiekite kubeliais supjaustytą prancūzišką raguolį, žaliąjį obuolį, vyšninius pomidorus, vynuoges.

Panašūs receptai

Ožkos sūrio pica

13min • Lengvas

Marinuota feta

20min • Lengvas