Sušildanti ryžių makaronų, vištienos ir imbiero sriuba
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
vištienos arba daržovių sultinys500 ml.
-
kokosų gėrimas400 ml
-
viščiukų broilerių filė175 g
-
nedidelė imbiero šaknis100 g
-
citrinžolės stiebelis1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
maža aitrioji paprika1 vnt.
-
ryžių makaronai50 g
-
džiovinti valgomieji danteniai (shiitake grybai)4 vnt.
-
svogūnų laiškai2 vnt.
-
sojų padažasšlakelis
-
druska1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vandenyje išmirkytus grybus virkite 10–15 min., atvėsinkite ir supjaustykite.
Atskirame dubenyje ryžių makaronus užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite, kol suminkštės. Į verdantį sultinį suberkite susmulkintą česnaką (1 skiltelę), imbierą (nedidelę šaknį), citrinžolę, šiaudeliais supjaustytą vištieną ir pavirkite 5 min.
Sudėkite paruoštus valgomuosius dantenius, makaronus, supilkite kokosų pieną, pagal skonį pagardinkite aitriąja paprika ir virkite dar 5 min.
Prieš patiekdami sriubą paskaninkite pjaustytais svogūnų laiškais ir šlakeliu sojų padažo.