Sveikuoliškas burokėlių ir špinatų suvožtinis
-
Gaminimas 25min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
kokosų aliejus1 šaukštelis (-iai)
-
svogūnas1 vnt.
-
morka1 vnt.
-
burokėlis1 vnt.
-
raudonojo kario pasta2 šaukštelis (-iai)
-
nevirtos pupelės200 g
-
arba konservuotas 4 pupelių mišinys (jei skubate),750 g
-
kalendra20 g
-
bolivinių balandų dribsniai „Quinoa“20 g
-
mažas agurkas1 vnt.
-
mėsainio bandelės6 vnt.
-
graikiškas jogurtas200 g
-
špinatai40 g
-
raudonėlispagal skonį
-
druska ir 5 pipirų mišinyspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkintus svogūnus, iki suminkštės.
Įdėkite stambiai tarkuotas morkas, burokėlius ir pakepkite 2 min. Sukrėskite kario pastą ir pakepkite dar 1 min. Tada išimkite daržoves ir leiskite atvėsti.
Jei naudojate paprastas pupeles, išmirkykite per naktį ir virkite, kol suminkštės. Jei naudojate konservuotas pupeles, nupilkite skystį ir perskalaukite vandeniu. Elektriniu trintuvu susmulkinkite pupeles kartu su kalendromis. Į dubenėlį sudėkite dribsnius, svogūnų, morkų ir burokėlių mišinį, prieskonius ir sumaišykite.
Suformuokite 6 apvalius bandelės skersmens paplotėlius ir apvoliokite likusiuose dribsniuose.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite paplotėlius po 3–4 min. iš abiejų pusių. Sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir nusausinkite.
Agurkus supjaustykite kuo ilgesnėmis ir plonesnėmis riekelėmis (patogu naudoti skustuką).
Perpjaukite bandeles išilgai pusiau. Ant apatinės bandelių dalies užpilkite jogurto, dėkite špinatų lapų, o ant jų guldykite paplotėlius. Ant paplotėlių dailiai suraitykite agurkus. Ant agurkų užpilkite jogurto, pabarstykite 5 pipirų mišiniu ir uždenkite kita bandelių puse.
Skanaus!