Šventinis kalakutas

  • Gaminimas 4h
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Atšildytas kalakutas
     6 kg
  • Sviestas RIMI SMART
     360 g
  • Svogūnai
     2 vnt.
  • Apelsinai
     1 vnt.
  • Česnakai
     5 skiltelė (-ės)
  • Žolelių rinkinys paukštienos patiekalams
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Petražolės
     25 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Susmulkiname vieno žolelių rinkinio paukštienai žoleles ir pusę pakelio petražolių, česnaką, pridedame druskos ir sumaišome su dviem pakeliais sviesto. Sviestas turėtų būti kambario temperatūros. Kuo minkštesnis sviestas, tuo lengviau jį sumaišyti su prieskoniais.

Mentelės pagalba atskiriame kalakuto odą nuo mėsos.
Visą sviestą su žolelėmis užtepame ant kalakuto mėsos po oda. Tai padės kalakutui išlikti sultingesniam, kol jis keps.
Į kalakuto vidų dedame 1 perpjautą apelsiną, 2 per pusę supjaustytus svogūnus ir 1 pakelį žolelių rinkinio paukštienai.
Surišame kalakuto kojas, kad išbėgtų mažiau sulčių.
Kalakutą aptepame su alyvuogių aliejumi ir uždengiame su folija.
Kalakutą su folija kepiau 2 valandas, nuėmiau foliją ir apipyliau kalakutą jo sultimis. Tuomet kepiau dar 10-15 min., kad apskrustų odelė. Kepimo temperatūra - 180 laipsnių.
Aš kepiau su termometru, tai padėjo stebėti kalakuto temperaturą iš vidaus ir jo neperkepti. Kepiau iki kol kalakuto krūtinėlės temperatūra pasiekė 72 lapsnius.
Labai svarbu kalakutui iškepus, duoti jam pailsėti, t.y. Ištraukti iš orkaitės ir palikti uždengta su folija apie valandą laiko. Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė