Šventinis mėsos pyragas
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Atšaldyta smulkinta jautiena500 g
-
Tešla picai400 g
-
Alyvuogių aliejus RIMI2 šaukštas (-ai)
-
Lietuviški svogūnai1 vnt.
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D1.5 šaukštas (-ai)
-
Natūralus jautienos sultinys SUKČIUS150 ml
-
Razinos Rimi100 g
-
Vorčesterio padažas2 šaukštas (-ai)
-
Šviesusis sojų padažas RIMI1 šaukštas (-ai)
-
DruskaPagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Vištų kiaušiniai RIMI1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką.
Sudėkite mėsą.
Įpilkite vorčesterio ir sojos padažų pagal skonį.
Kai mėsa iškeps, suberkite miltus ir supilkite sultinį.
Šiek tiek pakepinkite ir nukelkite keptuvę nuo viryklės.
Picos tešlą padalinkite per pusę ir vieną dalį dėkite ant kepimo formos pagrindo.
Ant viršaus dėkite paruoštą mėsą.
Picos tešlos kraštus aptepkite plaktu kiaušiniu ir ant viršaus uždėkite antrą picos tešlos sluoksnį.
Viršutiniame tešlos sluoksnyje padarykite skylutes ir taip pat patepkite kiaušiniu.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 minučių, priklausomai nuo pasirinkto patiekalo dydžio.
Išėmus iš orkaitės, prieš patiekiant leiskite pyragui pailsėti bent 10 minučių.
Skanaus!