Šventinis pyragas su mango ir aviečių kremu
-
Gaminimas 1h 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Miltai250 g
-
Sviestas80 g
-
Šaltas vanduo40 g
-
Druskažiupsnelis
Ingredientai įdarui:
-
Persikai6 vnt.
-
Kiaušiniai3 vnt.
-
Cukrus150 g
-
Sviestas150 g
-
Šviežias sūris150 g
-
Kvietiniai miltai40 g
-
Migdolų riekelės100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros.
Dubenyje sumaišykite miltus su kambario temperatūros sviestu, įpilkite šalto vandens ir įberkite druskos. Tešlą gerai išminkykite ir padėkite į vėsią vietą 30 minučių.
Paruoštą tešlą išklokite 18 cm skersmens kepimo inde, iš anksto suteptame riebalais.
Persikus nuplaukite ir pašalinkite jų kauliukus. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite juos ant tešlos pagrindo.
Paruoškite kremą. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir minkštu sviestu. Suberkite miltus ir palengva maišykite iki vientisos masės. Galiausiai įmaišykite migdolų riekeles. Pasilikite truputį riekelių papuošimui.
Supilkite kremą ant paruošto tešlos pagrindo ir sudėtų persikų.
Uždenkite pyragą folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Nuimkite foliją ir leiskite pyragui gražiai apskrusti.
Kai pyragas iškeps, atvėsinkite ir patiekite jį tik visiškai šaltą. Karšto pyrago vidurys, tikėtina, bus skystas.
Skanaus!