Svieste keptos kriaušių skiltelės su medumi, lazdyno riešutais ir rozmarinu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Svieste keptos kriaušių skiltelės su medumi, lazdyno riešutais ir rozmarinu

Ingredientai

Desertas

  • kriaušės
     4 vnt.
  • rozmarinai
      pagal skonį
  • lazdynų riešutai
     40 g
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • skystas medus
     3 šaukštas (-ai)
  • išspaustos citrinos sultys
     2 šaukštas (-ai)

Serviravimui

  • vaniliniai ledai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Greitas desertas iš keptų kriaušių, medaus, lazdyno riešutų ir rozmarino. Kepkite kriaušių skilteles svieste su medumi, smulkintais riešutais ir šviežiais rozmarinais. Užspauskite citrinos ir troškinkite. Patiekite su ledais!
Nulupkite kriaušes, padalinkite ir išimkite sėklas. Supjaustykite skiltelėmis. Susmulkinkite rozmarinus. Stambiai sukapokite lazdynų riešutus.
Kepkite skilteles svieste, kol įgaus spalvą. Užpilkite medų, lazdynų riešutus ir rozmariną. Supilkite citrinų sultis ir troškinkite ant silpnos kaitros, kol kriaušių skiltelės suminkštės.

Serviravimui: patiekite šiltas kriaušių skilteles su ledais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Citrininis tiramisu

40min • Vidutinis

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis