Sviestinių pupelių ir morkų užtepėlė
-
Gaminimas 55min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
sviestinės pupelės380 g
-
morkos3 vnt.
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
citrina0.5 vnt.
-
druska0.5 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
malta kalendra0.5 šaukštelis (-iai)
-
sezamų pasta „Tahini“2 šaukštas (-ai)
-
aitrioji paprika0.5 vnt.
-
spelta kviečių paplotėliaipatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Česnaką sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite 0,5 cm dydžio griežinėliais. Sumaišykite su česnakais ir aliejumi.
Morkas dėkite ant folijos, suvyniokite ir kepkite įkaitintoje 200 °C orkaitėje 25 minutes. Dėkite visus išvardytus produktus į virtuvinį kombainą, išspauskite citrinos sultis ir sutrinkite iki vientisos masės.
Patiekite su duoniukais ir daržovėmis.