Šviežių kopūstų pyragas
-
Gaminimas 2h
-
Vidutinis
Ingredientai
Tešlai reikės:
-
miltai200 g
-
margarinas130 g
-
kiaušinis1 vnt.
-
vanduo2 šaukštas (-ai)
-
jūros druskos ir smulkiųjų žolelių mišinys „Selection by RIMI“žiupsnelis
Įdarui reikės:
-
kopūstai1.5 kg
-
svogūnas1 vnt.
-
krapairyšulėlis
-
sūris100 g
-
kiaušiniai3 vnt.
-
ekologiška jogurtinė grietinė DOBILAS150 g
-
viduržemio žolelių skonio alyvuogių aliejus „Selection by RIMI“2 šaukštas (-ai)
-
spanguolėssauja
-
cukrus1 žiupsnelis
-
druska1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Šis pyragas nustebins ir visko ragavusius. Tai skanus ir neįprastas būdas, kaip jūsų mėgstamas daržoves pagaminti kitaip.
Į miltus sudėkite margariną, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir minkykite iki vientisos masės. Tešlą suvyniokite į foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, iškočiokite skritulį, aplipdykite juo kepimo indo sieneles, subadykite šakute ir dar pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Kol tešla šąla, ruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite kopūstą (0.5 vnt. ≈ 1.5 kg.) ir svogūną. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepinkite daržoves. Pagardinkite druska, cukrumi, krapais, uždenkite ir troškinkite, kol suminkštės. Įdarą pilkite ant tešlos ir tolygiai paskirstykite, apibarstykite tarkuotu sūriu, spanguolėmis. Kiaušinius išplakite, sudėkite grietinę ir užpilkite ant pyrago viršaus.
Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30 min.