Svogūnų apkepas su kmynais
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Svogūnai500 g
-
Sūris Mocarela100 g
-
Lydytas sūris100 g
-
Sviestas2 šaukštas (-ai)
-
Pienas250 ml
-
Kiaušinis2 vnt.
-
Miltai1.5 šaukštas (-ai)
-
Kmynai1 šaukštas (-ai)
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir troškinkite keptuvėje su gabalėliu sviesto ant mažos ugnies, kol suminkštės. Suberkite miltus ir išmaišykite. Tada suberkite kmynus, vėl išmaišykite ir sukrėskite paruoštą masę į dubenėlį. Sumaišykite su lydytu sūriu arba varškės kremu, susmulkintu mocarelos sūriu bei kiaušinio ir pieno plakiniu.
Masę sukrėskite į kepimo formą ar indą ir kepkite iki 200 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.
Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą.