Svogūnų apkepas su kmynais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Svogūnų apkepas su kmynais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Svogūnai
     500 g
  • Sūris Mocarela
     100 g
  • Lydytas sūris
     100 g
  • Sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • Pienas
     250 ml
  • Kiaušinis
     2 vnt.
  • Miltai
     1.5 šaukštas (-ai)
  • Kmynai
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir troškinkite keptuvėje su gabalėliu sviesto ant mažos ugnies, kol suminkštės. Suberkite miltus ir išmaišykite. Tada suberkite kmynus, vėl išmaišykite ir sukrėskite paruoštą masę į dubenėlį. Sumaišykite su lydytu sūriu arba varškės kremu, susmulkintu mocarelos sūriu bei kiaušinio ir pieno plakiniu.

Masę sukrėskite į kepimo formą ar indą ir kepkite iki 200 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.

Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Smashed Tacos Burgeris

20min • Lengvas