Svogūnų džemas su figomis
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnai6 vnt.
-
balzaminis actas150 ml
-
raudonasis vynas150 ml
-
nerafinuotas cukranendrių cukrus150 ml
-
tarkuota imbiero šaknis2 šaukštelis (-iai)
-
cinamonas1 šaukštas (-ai)
-
cinamono lazdelė1 vnt.
-
čiobrelis3 vnt.
-
pipirai0.25 šaukštelis (-iai)
-
figos6 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Puode nesvylančiu dugnu įkaitintame aliejuje apkepkite susmulkintus svogūnus. Kai jie suminkštės, sudėkite visus ingredientus, išskyrus figas.
Kaitinkite ant silpnos ugnies 30 min., kol masė pavirs į sirupą.
Per tą laiką paruoškite stiklainius.
Figas supjaustykite į 6 dalis. Jas įmaišykite į džemą ir pakaitinkite dar 30 min.
Karštą džemą išpilstykite į stiklainius ir iškart sandariai uždarykite. Atsargiai, jis karštas!
Patarimas: galite naudoti ir džiovintas figas. Tada jas susmulkinkite ir suberkite į puodą kartu su visais ingredientais.