Taco pyragas

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Taco pyragas

Ingredientai

Tešla

  • Sviestas RIMI
     50 g
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     300 g
  • Šviežias sūris RIMI
     100 g
  • Šaltas vanduo
     3 šaukštas (-ai)

Įdaras

  • Smulkinta jautiena
     500 g
  • Sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • Taco prieskoniai
     2 šaukštelis (-iai)
  • Vanduo
     100 ml
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     200 ml
  • Vyšniniai pomidorai
     250 g
  • Tarkuotas sūris
     250 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puikus taco pyragas, kurio tiesiog reikia paragauti. Apkepkite pyrago pagrindą, tada į jį įdėkite taco skonio jautienos faršo, o ant jo sudėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus ir tarkuoto sūrio. Kepkite pyragą orkaitėje ir patiekite su traškiomis salotomis.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.

Mažais gabaliukais supjaustytą sviestą sumaišykite su miltais iki purios masės. Pridėkite šviežio sūrio ir vandens. Greitai sumaišykite į tešlą.

Tešlą iškočiokite arba įspauskite į maždaug 28 cm skersmens pyrago formą (4 porcijoms). Subadykite tešlą šakute. Formą padėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių.

Kepkite pyrago pagrindą orkaitės viduryje apie 15 minučių.

Mėsos faršą pakepkite riebaluose. Pridėkite taco prieskonių ir vandens. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol vanduo beveik išgaruos. Įmaišykite grietinėlę ir troškinkite dar kelias minutes.

Ant pyrago pagrindo sudėkite mėsos įdarą. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę ir paskirstykite ant pyrago viršaus. Pabarstykite sūriu.
Kepkite orkaitės viduryje maždaug 20 minučių.
Patiekti su:Patiekite pyragą su salotomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė