Tailandietiška sriuba TOM YUM

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Tailandietiška sriuba TOM YUM

Ingredientai

  • vištienos sultinys
     1.5 l
  • pasta TOM YUM
     3 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • citrinžolė
     20 g
  • žuvų padažas
     3 šaukštas (-ai)
  • žaliosios citrinos
     2 vnt.
  • kokosų gėrimas
     250 g
  • ryžių makaronai
     200 g
  • krevečių uodegėlės
     500 g
  • kalendra
     20 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakuotės.
Dideliame puode užvirkite sultinį, įdėkite „Tom yum“ pastą, nuluptą ir susmulkintą česnaką, citrinžolių ir pavirkite apie 10 minučių.
Į sultinį supilkite žuvų padažą, kokosų pieną, 3 šaukštus žaliųjų citrinų sulčių, pavirkite 2 minutes.
Suberkite į sultinį krevečių uodegėles ir pavirkite 3 minutes.
Į dubenį dėkite makaronų, užpilkite sriubos, užberkite kapotų kalendrų. Patiekite su žaliosios citrinos skiltele.

Panašūs receptai

Karpis azijietiškai

2h • Vidutinis
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Lašišos Pho sriuba

4h 20min • Lengvas