Tailandietiška žuvienė
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
lašišų filė450 g
-
baltosios žuvies filė (tinka ešerys, sterkas, tilapija)170 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
aitrioji paprika1 vnt.
-
raudoji saldžioji paprika1 vnt.
-
imbiero šaknis1 gabalėlis (-iai)
-
citrinžolės stiebelis1 vnt.
-
smulkinti konservuoti pomidorai400 g
-
šparaginės pupelės100 g
-
druskapagal skonį
-
kalendra15 g
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Supjaustykite žuvų filė vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir atsidėkite.
Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų, sužerkite smulkintą svogūną, česnaką, aitriąją papriką, raudonąją papriką, tarkuotą imbierą ir apkepkite. Citrinžolės stiebelį sutraiškykite buku daiktu (pvz., peilio galu), kad geriau atsiskleistų skonis, ir įmeskite į keptuvę. Kai daržovės suminkštės, įdėkite pomidorus ir maišydami pakaitinkite
dar 2 min.
Į 1 litrą verdančio vandens suverskite keptuvės turinį. Tuomet atsargiai sudėkite žuvų gabalėlius ir virkite žemoje temperatūroje 6–8 min.
Nupjaukite šparaginių pupelių galiukus, perpjaukite pusiau ar padalykite į 3 dalis. Sumeskite į sriubą likus 3 min. iki virimo pabaigos. Pabarstykite druska ir pipirais.Supilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite stambiai kapotomis kalendromis ir patiekite.
Skanaus!
Patarimas. Jei norite paįvairinti sriubos skonį, galite dalį vandens pakeisti 400 ml kokosų pieno.