Tailandietiški kalakutienos kukuliai su citrinžolėmis ir kokosų pienu
-
Gaminimas 1h 20min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
svogūnėlis (shallot)1 vnt.
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 vnt.
-
kalakutienos krūtinėlės faršas700 g
-
imbiero šaknis1 vnt.
-
sojos padažas1 šaukštas (-ai)
-
žuvies padažas2 šaukštas (-ai)
-
aitriųjų paprikų padažas Sambal Oelek1.5 šaukštelis (-iai)
-
džiūvėsėliai Panko50 g
-
kalendrų lapeliai20 g
Padažo ingredientai:
-
kardamonas0.5 šaukštelis (-iai)
-
cinamonas0.5 šaukštelis (-iai)
-
ciberžolė1 šaukštelis (-iai)
-
imbiero šaknis1 vnt.
-
citrinžolių lazdelės2 vnt.
-
kokosų gėrimas400 ml
-
žalioji citrina0.5 vnt.
-
kalendra60 g
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite pjaustytus svogūnėlius, kol suminkštės.
Sumeskite kapotą česnaką (2 skilteles). Pakepkite dar 1 min. ir atsidėkite.
Į gilų dubenį sumeskite kalakutieną, smulkiai tarkuotą imbierą (1 cm šaknį), sojų ir žuvies padažus, aitriųjų paprikų pastą, džiūvėsėlius, kapotas kalendras, anksčiau apkeptus svogūnėlius ir išmaišykite.
Dabar formuokite kukulius (išeis ~ 18–20 vnt.).
Imkite pilną valg. šaukštą gautos masės ir vandenyje sudrėkintomis rankomis formuokite rutuliukus. Juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kiškite į šaldytuvą ~ 1 val. (kad geriau susigertų skoniai ir rutuliukai būtų standesni).
Kol kukuliai šaldytuve, galite paruošti padažą.
Citrinžoles supjaustykite arba sugrūskite su prieskonių grūstuve. Kalendras sukapokite. Imbiero šaknį (1 cm) sutarkuokite. Į gilesnį dubenį supilkite visus padažo ingredientus (išskyrus druską ir citrinos sultis) ir išmaišykite.
Gilioje keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje kepkite kukulius, kol paruduos iš visų pusių.
Lėtai supilkite padažą prie kukulių ir virkite ant vidutinės kaitros 10–12 min. Pabaigoje pagardinkite druska ir žaliosios citrinos sultimis.
Kukuliukus sudėkite į lėkštes ir užpilkite padažu.
Papuoškite citrinos skiltelėmis ir stambiai kapotomis kalendromis.
Patarimas. Patiekite su ryžiais.