Tailandietiški vištienos iešmeliai
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
vištienos filė (krutinėlė)450 g
Marinato ingredientai:
-
žalia citrina0.5 vnt.
-
citrinžolės stiebelis1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
augalinis aliejus2 šaukštas (-ai)
-
žuvies padažas2 šaukštas (-ai)
-
rudas cukrus2 šaukštas (-ai)
-
sojų padažas1 šaukštas (-ai)
-
ciberžolė1 šaukštelis (-iai)
-
kalendros prieskoniai1 šaukštelis (-iai)
-
Sriracha padažas1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite marinatą. Elektriniu smulkintuvu sumalkite visus marinato ingredientus iki vientisos masės.
Supjaustykite vištienos krūtinėles išilgai 5 mm storio juostelėmis.
Sudėkite mėsos juosteles į plastikinį marinuoti skirtą maišelį ir užpilkite marinatu. Jei jo neturite, naudokite paprastą uždengiamą indą. Palikite šaldytuve marinuotis 1–2 val. Retkarčiais pamaišykite, kad marinatas tolygiau įsigertų.
Bambukinius iešmelius pamirkykite vandenyje 30 min. (kad kepant neužsidegtų).
Vištienos juosteles išimkite iš marinato ir suverkite po vieną ant bambukinių iešmelių.
Dėkite iešmelius ant vidutiniškai įkaitinto grilio. Kepkite po 2–3 min. kiekvieną pusę.
Vištienos iešmelius iškart patiekite su mėgstamu padažu ir garnyru.
Patarimas. Garnyrui tinka šviežios daržovės ir Jasmin ryžiai. Geriau naudokite aštresnį padažą.