Takai su lėtai troškinta mente

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Takai su lėtai troškinta mente

Ingredientai

Prieskonių mišinys

  • Malta aitrioji rūkyta paprika
     5 g
  • Aitrieji pipirai ANCHO
     15 g
  • Geltonasis svogūnas
     1 vnt.
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Aliejus
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Malti gvazdikėliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • Raudonėliai KOTANYI
     1 šaukštelis (-iai)
  • Rūkyta paprika (malta)
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Raudonojo vyno actas
     50 ml
  • Vanduo
     100 ml

Troškinys

  • Kiaulienos mentė be kaulo
     1 kg
  • Druska
      pagal skonį
  • Cinamono lazdelė
     1 vnt.
  • Laurų lapai
     2 vnt.
  • Daržovių sultinio kubelis
     1
  • Vanduo
     100 ml

  • Mini tortilijos
     16 vnt.
  • Tarkuotas sūris
     150 g

Patiekti su

  • Raudonasis svogūnas
      kapotas, pagal skonį
  • Fasuota kalendra
      pagal skonį
  • Žaliosios citrinos skiltelės
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Takai su lėtai troškinta mente, kitaip dar vadinami Birria Tacos. Patiekite su žaliosios citrinos griežinėliais ir kalendra.

Prieskonių mišinys. Jei naudojate nesmulkintus džiovintus pipirus: Užvirinkite vandenį nedideliame puode (aitriosioms paprikoms pamirkyti). Nukelkite puodą nuo ugnies ir aitriąsias paprikas 10 minučių mirkykite vandenyje.

Nulupkite ir sukapokite svogūną ir česnaką. Puode aliejuje apkepinkite susmulkintą svogūną, sumažinkite ugnį ir įmaišykite prieskonius. Kepinkite juos keletą minučių. Nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite actą bei vandenį.
Nupjaukite išmirkytos aitriosios paprikos stiebą, padalykite ir išskobkite sėklas. Sumaišykite aitriąsias paprikas (be stiebo ir sėklų) su svogūnų mišiniu iki vientisos kreminės masės.
Troškinys: Mėsą supjaustykite 5 × 5 cm dydžio gabalėliais ir pagardinkite druska. Sudėkite mėsą į puodą, taip pat sudėkite aitriųjų paprikų ir svogūnų mišinį, cinamono lazdelę, laurų lapus, trupintus sultinio kubelius ir vandenį. Troškinkite uždengę dangtį apie 4 valandas arba tol, kol mėsa visiškai suminkštės.

Mėsą susmulkinkite su šakute.

Pamerkite tortiliją į aitriųjų paprikų troškinį ir nukratykite padažo perteklių. Įdėkite tortiliją į keptuvę ir pirmiausia apkepkite iš vienos pusės. Apverskite tortiliją, pabarstykite šiek tiek sūrio ir kepkite iš kitos pusės. Tą patį padarykite su likusiomis tortilijomis.

Patiekti su: Į tortilijas pridėkite mėsos iš puodo. Ant viršaus pabarstykite sukapotu svogūnu ir kalendra. Padažo perteklių supilkite į dubenėlį. Patiekite takus su padažu ir žaliosios citrinos skiltelėmis.

Panašūs receptai