Takai su lėtai troškinta mente
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Prieskonių mišinys
-
Malta aitrioji rūkyta paprika5 g
-
Aitrieji pipirai ANCHO15 g
-
Geltonasis svogūnas1 vnt.
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Aliejus0.5 šaukštas (-ai)
-
Malti gvazdikėliai2 šaukštelis (-iai)
-
Raudonėliai KOTANYI1 šaukštelis (-iai)
-
Rūkyta paprika (malta)0.5 šaukštelis (-iai)
-
Kuminas1 šaukštelis (-iai)
-
Raudonojo vyno actas50 ml
-
Vanduo100 ml
Troškinys
-
Kiaulienos mentė be kaulo1 kg
-
Druskapagal skonį
-
Cinamono lazdelė1 vnt.
-
Laurų lapai2 vnt.
-
Daržovių sultinio kubelis1
-
Vanduo100 ml
-
Mini tortilijos16 vnt.
-
Tarkuotas sūris150 g
Patiekti su
-
Raudonasis svogūnaskapotas, pagal skonį
-
Fasuota kalendrapagal skonį
-
Žaliosios citrinos skiltelėspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Takai su lėtai troškinta mente, kitaip dar vadinami Birria Tacos. Patiekite su žaliosios citrinos griežinėliais ir kalendra.
Prieskonių mišinys. Jei naudojate nesmulkintus džiovintus pipirus: Užvirinkite vandenį nedideliame puode (aitriosioms paprikoms pamirkyti). Nukelkite puodą nuo ugnies ir aitriąsias paprikas 10 minučių mirkykite vandenyje.
Mėsą susmulkinkite su šakute.
Pamerkite tortiliją į aitriųjų paprikų troškinį ir nukratykite padažo perteklių. Įdėkite tortiliją į keptuvę ir pirmiausia apkepkite iš vienos pusės. Apverskite tortiliją, pabarstykite šiek tiek sūrio ir kepkite iš kitos pusės. Tą patį padarykite su likusiomis tortilijomis.