Tako apkepas su tortilijų traškučiais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Tako apkepas su tortilijų traškučiais

Ingredientai

  • geltonasis svogūnas
     1 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • aliejus
     0.5 šaukštas (-ai)
  • faršas
     500 g
  • pomidorų pasta
     2 šaukštas (-ai)
  • maišelis tako prieskonių mišinio (28 g)
     28 g
  • vanduo
     100 ml
  • ryžiai ar kitos kruopos
     500 g
  • konservuoti kukurūzai
     150 g
  • liesa grietinė
     200 ml
  • tortilijos traškučiai (geriau sūrio skonio)
     100 g
  • gūžinės salotos
     0.5 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ar galima ką nors valgyti su tako ir ne penktadienį? Žinoma, tikrai galima! Čia yra tako apkepas, kurio viršų užklosite nesmulkintais tortilijų traškučiais. Patiekite su juostelėmis pjaustytomis salotomis ir likusiais tortilijų traškučiais.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
Nulupkite ir sutarkuokite svogūną ir morką. Svogūną ir morką kepkite aliejuje keptuvėje kartu su faršu kelias minutes. Įmaišykite pomidorų pastą, prieskonių mišinį ir vandenį. Virkite apie minutę.
Išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas.
Supilkite kukurūzus ir sunką į keptuvę, pašildykite. Sudėkite faršą į orkaitės skardą ir užpilkite saldžios grietinės. Apibarstykite pusę kiekio traškučių ir kepkite orkaitėje apie 8 min.
Supjaustykite juostelėmis salotas.
Patiekite su ryžiais, salotomis ir likusiais traškučiais.

Panašūs receptai