Tigrinių krevečių vėrinukai
-
Gaminimas 38min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
česnakas1 vnt.
-
citrinos sultys1 šaukštas (-ai)
-
Dižono garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
rūkyta paprika1 šaukštelis (-iai)
-
petražolėssauja
-
sezamų sėklospagal skonį
-
tigrinės krevetės1 kg
-
geltona saldžioji paprika, pjaustyta kubeliais1 vnt.
-
žaliosios paprikos1 vnt.
-
svogūnai, pjaustyti kubeliais2 vnt.
-
vyšniniai pomidorai, pjaustyti kubeliais6 vnt.
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
Citrinos1 vnt.
-
virti ryžiai250 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką (susmulkintas 2 skliteles), citrinų sultis, garstyčias, rūkytos paprikos miltelius ir petražoles, sezamo sėklas su druska ir pipirais. Sudėkite krevetes ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
Ant iešmelių pakaitomis verkite krevetes ir daržoves. Ant kiekvieno iešmelio turėtų tilpti apie 3 krevetes. Kepkite kepsninėje apie 3 minutes, kol krevetės taps rausvos spalvos. Patiekite su citrinų skiltelėmis ir virtais ryžiais.