Tilapijos filė su aštriomis ananasų salotomis
-
Gaminimas 25min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
Tilapijų filė be odos4 vnt.
-
penkių pipirų mišinysžiupsnelis
-
kalendražiupsnelis
-
malta uoginė paprika0.25 šaukštelis (-iai)
-
druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
aliejus2 šaukštelis (-iai)
-
ananasas400 g
-
slyviniai pomidorai5 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
kalendražiupsnelis
-
aitrioji paprika15 g
-
ryžių actas2 šaukštas (-ai)
-
žalioji citrina1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Tilapijos filė pabarstykite iš abiejų pusių 5 pipirų mišiniu, uogine paprika ir druska. Pamarinuokite bent 10 min.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite žuvį po 4 min. iš abiejų pusių.
Kol žuvis kepa, paruoškite garnyrą. Supjaustykite ananasą, pomidorus, susmulkinkite svogūną, kalendras ir aitriąją papriką norimo dydžio gabaliukais. Viską atsargiai sumaišykite dideliame dubenyje kartu su aliejumi, ryžių actu, druska ir uogine paprika.
Didelėje lėkštėje patiekite tilapijos filė su ananasų salotomis.
Papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis.
Skanaus!