Tilapijos filė su aštriomis ananasų salotomis

  • Gaminimas 25min
  • Vidutinis
Tilapijos filė su aštriomis ananasų salotomis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • Tilapijų filė be odos
     4 vnt.
  • penkių pipirų mišinys
      žiupsnelis
  • kalendra
      žiupsnelis
  • malta uoginė paprika
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • druska
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     2 šaukštelis (-iai)
  • ananasas
     400 g
  • slyviniai pomidorai
      5 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • kalendra
      žiupsnelis
  • aitrioji paprika
     15 g
  • ryžių actas
     2 šaukštas (-ai)
  • žalioji citrina
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Tilapijos filė pabarstykite iš abiejų pusių 5 pipirų mišiniu, uogine paprika ir druska. Pamarinuokite bent 10 min.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite žuvį po 4 min. iš abiejų pusių.

Kol žuvis kepa, paruoškite garnyrą. Supjaustykite ananasą, pomidorus, susmulkinkite svogūną, kalendras ir aitriąją papriką norimo dydžio gabaliukais. Viską atsargiai sumaišykite dideliame dubenyje kartu su aliejumi, ryžių actu, druska ir uogine paprika.

Didelėje lėkštėje patiekite tilapijos filė su ananasų salotomis.

Papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis.

Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas