Tirpstančios burnoje varškės spurgos
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Varškė300 g
-
Miltai100 g
-
Cukrus100 g
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Soda0.5 šaukštelis (-iai)
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Actas0.5 šaukštelis (-iai)
-
Kepimo aliejus
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Soda ir druska nugesinkite – apliekite actu.
Varškę išplakite su kiaušiniu, tada suberkite miltus ir cukrų.
Pridėkite gesintą sodą ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Iš gautos tešlos formuokite vienodo dydžio rutuliukus. Labai karštai įkaitinkite aliejų puode ir kepkite spurgytes, kol gražiai apskrus.
Skanaus!