Tofu sūrio pyragas

  • Gaminimas 3h
  • Lengvas
Tofu sūrio pyragas

Ingredientai

Pagrindas

  • Tofu ICA
     75 g
  • Kvietiniai miltai RIMI
     180 g
  • Sviestas RIMI
     100 g
  • Šalavijų sėklos RIMI
     20 g
  • Karštas vanduo
     20 g
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Įdaras

  • Graikiškas jogurtas be priedų RIMI
     150 g
  • Veganiškas sūris
     300 g
  • Tofu ICA
     350 g
  • Kukurūzų krakmolas
     2 šaukštas (-ai)
  • Česnakai
     1 skiltelė (-ės)
  • Saulėje džiovintų pomidorų puselės aliejuje RIMI
     50 g
  • Prieskoniai
     
  • Vyšniniai pomidorai
     200 g
  • Bazilikai
      Papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Chia sėklas užpilkite ir sumaišykite su karštu vandeniu, sudėkite ir išminkykite visus ingredientus.

Tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paimkite 24 cm skersmens tartos formą, plonu sluoksniu paskleiskite tešlą ir kepkite 15 minučių.

Įdaro ingredientus išplakite, suberkite prieskonius, pjaustytus, saulėje džiovintus pomidorus, smulkiai tarkuotą česnako skiltelę, viską išmaišyti ir supilkite į torto formą.

Kepkite orkaitėje apie valandą.

Kai pyragas iškeps, atvėsinkite, papuoškite vyšniniais pomidorais, saulėje džiovintais pomidorais ir baziliku.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas