Tortas PAVLOVA
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kiaušinio baltymai5 vnt.
-
cukrus300 g
-
citrinos rūgštis1 žiupsnelis
-
krakmolas1 šaukštelis (-iai)
-
grietinėlė400 g
-
šviežios uogospapuošimui
-
mėtų lapeliaipapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Plakite baltymus, kol paviršiuje susidarys putos.
Dėkite po šaukštą cukraus ir plakite, kol jis visiškai ištirps.
Įpilkite citrinos rūgštį ir krakmolą.
Plakite, kol baltymų masė taps standi ir blizgi.
Išklokite skardą kepimo popieriumi ir šaukštu iš gautos masės formuokite apskritimą ar kvadratą.
Dėkite skardą į įkaitintą iki 150-160 °C orkaitę.
Išjunkite po valandos ir palikite kelioms valandoms ar visai dienai.
Nuimkite popierių nuo morengo apačios.
Ant morengo viršaus išdėliokite šaukštu plaktą grietinėlę, uogas, mėtų lapelius ir apibarstykite cukraus pudra.