Ingredientai
Biskvitui
-
Aguonos RIMI300 g
-
Cukrus RIMI250 g
-
Kiaušiniai A klasė M vidutiniai 15 kiaušinių RIMI8 vnt.
-
Manai50 g
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D50 g
-
Kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
Sulaistymui
-
Brendis (galima keisti stipria juodąja arbata)50 ml
-
Vanduo50 ml
Kremui
-
Šviežias sūris RIMI450 g
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI, 30 % rieb.300 ml
-
Cukrus RIMI150 g
-
Citrinos žievelė ir sultys1 vnt.
Spanguolių sluoksniui
-
Greitai užšaldytos laukinės spanguolės RIMI150 g
-
Cukrus RIMI75 g
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Papuoš bet kurį Kalėdų stalą ir garantuojame, neliks nė trupinėlio ir neatsiginsit komplimentų!
Purus ir drėgnas aguonų biskvitas, turtingas skoniu, bet gaivus kremas ir vos vos cinamonu kvepiantis plonytis spanguolių sluoksnis, suteikiantis tortui “cinkelį”.
Smagu, kad net ir stalo pažibą gaminant galima sutaupyti. Tortui rinkis „Rimi“ privačios etiketės produktus - kaina draugiška, o kokybė nė trupučio nenukenčia!
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.