Tortas su grikių pagrindu ir uogų putėsiais
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai grikių kruopų pagrindui
-
grikių kruopų300 g
-
šviežios datulės300 g
-
kakavos milteliai1.5 stiklinė (-ės)
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
Ingredientai mėlynių putėsiams
-
šaldytos mėlynės250 g
-
prinokęs avokadas1 vnt.
-
neprinokęs (žalias) bananas1 vnt.
Ingredientai braškių putėsiams
-
šaldytos braškės250 g
-
prinokęs avokadas1 vnt.
-
neprinokęs (žalias) bananas1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pagrindui: Grikių kruopas nuskalaukite su verdančiu vandeniu. Leiskite nuvarvėti, tada pakepkite (sausoje, be aliejaus keptuvėje) kol gražiai paruduos. Atvėsinkite. Sutrinkite kruopas smulkintuvu iki birių miltų. Jeigu taupote laiką, galima parduotuvėje grikių miltų įsigyti jau paruoštų.
Miltus sumaišykite su šviežiomis datulėmis, kakava ir 2 šaukštais vandens. Masę paskleiskite kepimo formoje nuimamais kraštais.
Mėlynių putėsiams pasidaryti sudėkite avokadą, šaldytas mėlynes ir bananą į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Putėsius supilkite ant grikių pagrindo, kepimo formą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldiklį 30 min. Braškių putėsius gaminkite identiškai. Supilkite ant sušalusio mėlynių putėsių sluoksnio. Viską uždenkite maistine plėvele ir šaltykite šaldiklyje mažiausiai 3 val. Prieš patiekiant rekomenduojama tortą palaikyti kambario temperatūroje mažiausiai 20 min.