Toskanietiška vištiena su pomidorais

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Toskanietiška vištiena su pomidorais

Ingredientai

  • Viščiukų krūtinėlių filė
     4 vnt.
  • Druska ir pipirai
      šaukštelis (-iai)
  • Malta paprika
     1 šaukštelis (-iai)
  • Česnakų milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Bazilikai, raudonėliai, rozmarinas
      pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
      kepimui

Padažui

  • Sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • Česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • Lietuviški kokteiliniai pomidorai
     20 vnt.
  • Saulėje džiovinti pomidorai
     6 vnt.
  • Kaparėliai
     1 šaukštas (-ai)
  • Plakamoji grietinėlė
     200 ml
  • Špinatai
     50 g
  • Malta paprika
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištieną sumaišome su aliejumi ir prieskoniais. Dedame į gerai įkaitintą keptuvę ir apskrudiname po 3-4 minutes iš abiejų pusių. Tuomet sumažiname kaitra, uždengiame keptuvę ir kepame vištieną apie 10 minučių. Toks kepimo būdas neišsausina vištienos krūtinėlės, ji iškepa minkšta ir sultinga.
Ruošiame padažą: keptuvėje įšlydome sviestą, įtarkuojame česnaką ir kepiname minutę. Sudedame perpus perpjautus pomidorus ir kepiname 2 minutes. Pomidorai turi suminkštėti, bet ne per daug sutižti. Dedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, kaparėlius. Supilame grietinėlę ir kaitiname viską kelias minutes, kol padažas sutirštėja. Sudedame špinatus ir pakaitiname kol špinatai lengvai susileidžia. Tuomet beriame maltą papriką ir pagal skonį pagardiname druska.
Iškepusią vištieną dedame į keptuvę su padažu, vištieną apšlakstome padažu.
Patiekiant galima pabarstyti šviežiomis petražolėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas