Traški duonelė su sėklomis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Traški duonelė su sėklomis

Ingredientai

  • Sezamų sėklos
     100 g
  • Lukštentos moliūgų sėklos
     100 g
  • Saulėgrąžų sėklos RIMI
     100 g
  • Kukurūzų miltai
     100 g
  • Linų sėmenys RIMI
     50 g
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Rapsų aliejus RIMI BASIC
     50 ml
  • Verdantis vanduo
     200 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paprasta ir skani naminė traški duonelė be glitimo su daug įvairių rūšių sėklų. Supjaustykite ją netaisyklingais gabalėliais ir patiekite su skaniomis mišrainėmis. Taip pat puikiai tinka dovanai! Jei sunku padaryti duoną lygią, ant viršaus galima uždėti kepimo popierių ir pavolioti kočėlu.

Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.
Ant skardos padėkite maždaug 30 × 40 cm dydžio kepimo popierių (pirmai partijai).
Sumaišykite visus sausus ingredientus ir įmaišykite aliejų bei vandenį. Palikite išbrinkti apie 15 minučių.
Tešlą plonai paskleiskite ant skardos. Kepkite orkaitės viduryje apie 1–1,5 valandos. Ištraukite kepimo popierių su duona ant grotelių ir atvėsinkite.

Patiekti su: Sulaužykite gabalėliais ir patiekite su mėgstamomis užtepėlėmis. 

Panašūs receptai

Iškylos sumuštinis

10min • Lengvas

Veganiškas Mac n Cheese

20min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas