Traškus batonas su smidrais ir Benedikto kiaušiniu
-
Gaminimas 20min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Pagrindinis patiekalas
-
Smidrai1 ryšulėlis (-iai)
-
Žalioji citrina0.5 vnt.
-
Baziliko lapai5 vnt.
-
Pipirnėskeli lapeliai
-
Maskarponės sūris1 šaukštas (-ai)
-
Medus0.5 šaukštelis (-iai)
-
Prancūziškas batonas1 vnt.
-
Česnakai1 skiltelė (-ės)
-
Lašišos filė300 g
-
Kiaušiniai4 vnt.
-
Actas2 šaukštas (-ai)
-
Penkių rūšių pipirų mišinyspagal skonį
-
Alyvuogių aliejuskepimui
-
Druskapagal skonį
Papuošimui
-
Krapaipagal skonį
-
Gražgarstėspagal skonį
-
Ridikėliaipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kai šventinį rytą reikia ypatingos šventinės nuotaikos, šis patiekalas bus tinkamas pasirinkimas tiek sau, tiek ir savo artimiesiems. Rafinuoti skonio tonai nustebins kiekvieną!
Smidrus padalinkite į dvi dalis. Puode užvirinkite vandenį.
Vieną dalį turimų smidrų perlaužkite pusiau ir virkite puode apie 3 minutes.
Apvirtus smidrus suberkite į dubenį, supilkite žaliosios citrinos sultis, pipirnes ir bazilikus, sutrinkite rankiniu trintuvu.
Į gautą masę sudėkite maskarponės sūrį, druską, medų ir plakite iki kreminės masės.
Batoną perpjaukite pusiau, įtrinkite česnako skiltele ir kepkite ant sausos, įkaitintos keptuvės.
Į kitą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite lašišą iš visų pusių, kol lašiša taps auksinės spalvos.
Kai batonas apkeps, likusius smidrus apkepkite sausoje keptuvėje.
Pagaminkite Benedikto kiaušinius. Puode užvirkite vandenį ir supilkite actą.
Įmuškite kiaušinį ir toliau virkite 2 minutes.
Kai paruošite, išimkite kiaušinį putplasčio šaukštu ir dėkite į lėkštę. Toliau virkite likusius kiaušinius.
Keptą batoną aptepkite pagamintu kremu, ant jo išdėliokite keptus smidrus, kiaušinius, į gabalėlius padalytą keptą lašišą. Užberkite druskos ir pipirų. Papuoškite žalumynais ir ridikėliais.