Trinta moliūgų sriuba su grybais ir lazdynų riešutais
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
stambiai sukapoti pakepinti lazdynų riešutai150 g
-
muskatinis arba sviestinis moliūgas800 g
-
pievagrybiai300 g
-
grietinėlė200 ml
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
vytinta kiaulienos šoninė Pancetta, supjaustyta riekelėmis80 g
-
susmulkinti salierų stiebai su lapais2 vnt.
-
poras1 vnt.
-
didelės česnako skiltelės3 skiltelė (-ės)
-
susmulkinti šviežių rozmarinų lapeliai1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
česnakų laiškai (papuošimui)pagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lazdynų riešutus paskleiskite ant kepimo skardos ir pašaukite ją į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę. Kepkite 2 minutes, pamaišykite, tada dar pakepkite 2 minutes. Ištraukite skardą iš orkaitės, riešutus suberkite ant rankšluosčio ir gerai patrinkite, kad atsiskirtų luobelės.
Salierų stiebus, svogūnus, porus ir česnakus smulkiai supjaustykite, moliūgus nulupkite ir susmulkinkite. Dideliame puode ant didelės kaitros pakaitinkite aliejų. Sudėkite pusę grybų, vytintą kiaulienos šoninę, salierus, porą, svogūną ir česnakus. Pakepinkite trumpai ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Virkite apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės. Supilkite grietinėlę ir pavirkite 1 minutę. Tuomet suberkite rozmarinus, druską, pipirus, uždenkite ir kaitinkite apie 5 minutes.
Kol verda sriuba, likusius pievagrybius nuplaukite, nusausinkite. Supjaustykite griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su 1 šaukštu aliejaus. Kol kas atidėkite į šalį.
Trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Išpilstykite ją į dubenėlius, ant viršaus šaukštu dėkite keptų grybų, papuoškite kapotais lazdynų riešutais ir česnakų laiškais.