Trinta raugintų agurkų sriuba
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
rauginti agurkai3 vnt.
-
poras1 vnt.
-
morkos2 vnt.
-
bulvės2 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
ciberžolių milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
malti kvapieji piprai0.5 šaukštelis (-iai)
-
raodonosios saldžios paprikos prieskoniai0.5 šaukštelis (-iai)
-
vanduo arba daržovių sultinys1 l
-
neriebi grietinė100 ml
-
krapaipatiekiant
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Stambiai supjaustykite agurkus, porą (baltąją dalį), morkas ir bulves. Svogūną ir česnaką susmulkinkite.
Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu įkaitintame aliejuje trumpai apkekite svogūnus ir česnakus, kol suminkštės.
Sudėkite į keptuvę morkas, bulves ir porą. Suberkite prieskonius: ciberžoles, kvapiuosius pipirus, saldžiąsias paprikas. Maišydami pakepkite 2 min.
Užpilkite verdančiu vandeniu ar sultiniu, kad būtų tik apsemta. Virkite, kol daržovės suminkštės.
Suberkite agurkus, druską bei pipirus. Pavirkite dar 15 min. ir nukelkite nuo kaitros.
Viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos.
Patiekdami ant viršaus užpilkite grietinės ir pabarstykite kapotais krapais.
Patarimas. Patiekiant galima ant viršaus pabarstyti skrudintos šoninės.